İçeriğe geç

Bağın Ana Hastalığı Nedir

Bağın ana zararlısı nedir?

Ülkemizdeki bağların başlıca zararlısı üzüm güvesi, Lobesia botrana’dır. Bu zararlıdır; sofralık, kuru ve şaraplık çeşitlerimizde başlıca fitosaniter sorunumuzdur. Özellikle kuru üzüm ve sofralık üzüm çeşitlerinde ihracat potansiyelimiz çok önemlidir.

Üzüm hastalıkları nelerdir?

Bağ hastalıkları nelerdir ve bunlarla nasıl mücadele edebilirsiniz? Bağda külleme (Erysiphe/uncinula necator), bağda tüylü küf (Phomopsis viticola), gri küf (Botrytis cinerea), üzüm güvesi (Lobesia botrana), Dürmece – bağ piresi (Sparganothis pilleriana). ) Unlu bitler (Planococcus citri)Daha fazla makale…•24 Mayıs 2021

Üzüm bağlarına hangi ilaç atılır?

Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.

Bağ küllemesi neden olur?

Sıcaklık, hastalığın gelişiminde en büyük etkiye sahip çevresel faktördür. Optimum büyüme sıcaklığı 20 ila 27 °C arasındadır. Hastalığın gelişiminde rol oynayan bir diğer faktör de nemdir. Az güneş ışığı olan bulutlu günler hastalığın gelişimini kolaylaştırır.

Bağ uyuzuna hangi ilaç iyi gelir?

FindBitki adıLisanslı BkuDosBONDPROTECTION SULFUR WP (MANUEL) 500g/100l su

Külleme hastalığına ne iyi gelir?

Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.

Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?

Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürtleme yapılmalıdır. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.

Bağda külleme ilacı ne zaman atılır?

Bağda külleme durumunda, sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlama başlar. İkinci ilaçlama, taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebekler tanelere düşene kadar ilaçlama devam edebilir.

En iyi külleme ilacı hangisi?

Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.

Üzüm bağı nasıl canlandırılır?

Bu tür hastalıklar sonunda bağınızın kaybına yol açar, bağınızın tekrar canlanmasını ve yapraklarının yeşermesini sağlamak için 100 gübreli kara toprak kullanmak da bir o kadar basit ve anlaşılır bir çözümdür ve bağınızın kuruma sorununu ortadan kaldıracaktır.

Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?

Bağda külleme ve küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.

Üzüm bağlarında bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordeaux bulamacı eklemek için en iyi zaman, odak noktasının meyve ağaçları olduğu ilkbaharda budamadan hemen sonraki günlerdir. Budamadan sonra püskürtmek daha mantıklı olacaktır.

Bağ hastalıkları nelerdir?

Bağlarda Hastalıklar ve Zararlılar: Külleme (Uncinula necator) Patojen: Kışı bitki üzerinde geçiren bir mantar hastalığıdır. … Bağlarda tüylü küf (Plasmopara viticola) … Bağlarda gri küf (Botrytis cinerea) … Bağlarda yaprak bitleri (Phomopsis viticola) … Bağlarda kısa düğüm (yelpaze yaprak)

Bağda mildiyo hastalığı nedir?

Asmanın tüm yeşil kısımlarında görülen üzüm bağı küllemesi, büyüme mevsimi boyunca yapraklarda enfeksiyonlara neden olur. Çok küçük, ayırt edilmesi zor, yeşilimsi sarı, yarı saydam lekeler olarak gelişen genç enfeksiyonlar zamanla büyümeye başlar ve yaprakların üst yüzeyinde düzensiz, soluk lekeler olarak belirir.

Üzüm çürümesi neden olur?

Bağ küme güvesi (yıkım, kurtçuk yeme, çürüme): Bağlarda çiçeklere, asmalara ve olgun tahıllara zarar verir. Çürütücü mantarlar üzümlere verilen zarardan kaynaklanan tatlımsı sıvıya kolayca yerleşir ve üzüm çürümesine neden olur. Bu hastalık ve zararlıyla zamanında mücadele etmek gerekir.

Bağla ne zaman sürülür?

Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürtleme yapılmalıdır. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.

Bağda külleme ilacı ne zaman atılır?

Bağda külleme durumunda, sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlama başlar. İkinci ilaçlama, taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebekler tanelere düşene kadar ilaçlama devam edebilir.

Bağ nedir tarım?

Bağ, sofralık üzüm, kuru üzüm, alkolsüz üzüm suyu ve üzümlerin şarap yapımında kullanılmak üzere toplandığı asmaların yetiştirildiği bir yerdir. Şarap yapımının üretimi, bilimi, uygulaması ve incelenmesine bağcılık denir.

Bağda yaprak sararması neden olur?

Azot, bitkilerde yeni hücrelerin oluşumu için en gerekli elementlerden biridir. Azot eksikliğinde yapraklarda görülen kloroz, tüm yaprağın homojen bir şekilde sararması şeklinde ortaya çıkar ve bu sararma ilk olarak yaşlı yapraklarda görülür (Fotoğraf 1).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanmayan Escort